Bila till Paris

      Kommentarer inaktiverade för Bila till Paris

Att bila till Paris, romantikens huvudstad, är något som många vill och är något som många har gjort. Det finns en hel del sånger skrivna på temat så det är säkert något att längta efter och helst genomföra.

Ditt vägval

Alla vägar bär till Rom sägs det men många vägar bär till Paris också. Vilket är det bästa sättet att ta sig dit på? Det beror lite på varifrån du åker. Startar du i södra Sverige är det naturligt att ta vägen över Danmark. Öresundsbron från Malmö och sedan någon färja för att hamna i Tyskland, kanske Rödby Puttgarden, startar du i Göteborg eller Västsverige kan färjan till Fredrikshavn eller till och med Kiel vara ett alternativ. Fån den övre delen av Sverige kan det vara lockande att ta en färja till Polen från Stockholmsområdet.

På kontinenten

Hur du än väjer att ta dig från Sverige hamnar du förr eller senare i Tyskland, där finns en hel del intressanta val att göra. Det går att passera Tyskland på en dag på deras snabba Autobahn och på så sätt snabbt komma till resans mål men då missar du mycket av vad Europa i övrigt har att erbjuda. Har du tid kan det vara en god idé att ta mindre vägar genom Tyskland och åka längs Atlantkusten genom Holland och Belgien. Även om det tar lite längre tid så kommer din resa att bli ännu bättre och Eiffeltornet står ändå kvar då du kommer fram.

I Paris

Väl framme i Frankrikes huvudstad får du känna på en annan och lite hetsigare trafikkultur än du kanske är van vid. Ta det lugnt och ge dig inte in i trafiken runt Triumfbågen mitt i rusningstid utan håll dig lite i ytterområdena. Vill du turista i staden är Metrón ett mycket gott alternativ.