Fjällbacka

Det är inte bara Läckbergs böcker som gjort denna gemytliga lilla ort berömd, tvärtom så har Fjällbacka i tider varit känt för sin enormt vackra skärgård och mysiga charm. Det stora Vetteberget som sträcker på sig mitt i samhället stod bland annat scen till filmen om Ronja Rövardotter och ortens fantastiska hantverkare har även de sett till att sätta Fjällbacka på kartan. Detta lilla kustsamhälle i hjärtat av Bohuslän bjuder med sin härliga inramning in till en trivsam och innehållsrik semester.

Härlig gästhamn

Gör som många andra besökare – lägg till med båten i Fjällbackas välkomnande gästhamn under de soliga semestermånaderna. Just den här perioden är samhällets stora höjdpunkt på året. Orten blir livlig och fylls av folk, både lokala ortsbor och turister. Önskar man en mer avkopplande och lugn semester i den natursköna omgivningen kan det kanske passa bättre med ett besök i Fjällbacka någon gång under den resterande tiden av året. Orten glimrar obeskrivligt vackert även under vintertid och framför allt kring juletid med alla stämningsfulla ljus och dekorationer.

Ta en tur med skärgårdsbåtarna

I Fjällbacka blir du sällan sysslolös, här kan både stor som liten roas på flera olika sätt. En tur med någon av skärgårdsbåtarna, gastronomiska upplevelser och sportande som golf är bara några av alla aktiviteter som man som Fjällbackaturist kan ägna sig åt under besöket. Sedan ska inte glömmas att nämna alla härliga sol- och baddagar Fjällbackas kust erbjuder. Galärbacken är ett välbesökt stråk som blommar ut rejält sommartid med alla spännande butiker och trivsamma krogar.

Önskar man som turist se mer av Fjällbacka tar man sig alldeles utmärkt runt med bil eller buss i orten och runt om i dess omgivning. Den natursköna miljön där skimrande hav möter höga berg och dalar skapar magiska och minnesvärda vykortsvyer. Helt klart värt ett besök om man har vägarna förbi Bohuslän.