Göteborg

Med sina 500 000 invånare är Göteborg Sveriges näst största stad. Det unika med staden är hur man här omfamnas av en småstadskänsla med en genuin charm. Att besöka Göteborg gör en gott i själen. Här är människor glada och trevliga mot varandra på ett väldigt naturligt och uppfriskande sätt. Som turist i Göteborg tar du dig smidigt runt till fots eller med buss och taxi. De klassiska spårvagnarna är också väldigt praktiska att färdas i då det finns linjer som tar dig överallt, både inom stadskärnan och utanför.

Sommar i Göteborg

På sommaren blomstrar verkligen Göteborg – en livlig sommarstad med glädje och full rulle överallt. Med sitt geografiska kustläge har Göteborg förturen i att erbjuda sol och bad på mysiga klippor och bryggor. Vintertid är det rejält kyligt men staden lyser upp på ett fantastiskt charmigt sätt med alla juleljus och välbesökta marknader.

I Göteborg har man de bästa förutsättningarna till att njuta av en härlig, aktiv och innehållsrik semester. Sevärdheter i mängder, aktiviteter för både stora och små, kulturella evenemang och en rad sportsliga utbud. Du hittar även massor av gemytliga och välsmakande restauranger i staden, och självklart ett rikt och blandat shoppingutbud.

Weekend i Göteborg

Besök Göteborg över en helg och njut av lyxigt hotell, god mat och kanske en biljett till någon av stadens alla teatrar. Ett tips är att införskaffa sig ett Göteborgspaket där du får rabatt på allt från boende till sevärdheter. Barnfamiljen får inte missa ett besök på välkända Liseberg med sitt unika utbud av åkattraktioner och nöjen. Sommartid fram till oktober kan du ta någon av skärgårdsbåtarna och njuta av en klassisk räkbuffé – ett omtyckt och populärt nöje både bland Göteborgare och besökare. Paddanbåtarna är småbåtar som avgår från stadskajen och tar dig runt staden längs vattnet med en kunnig guide som berättar om Göteborgs historia. Juletid kan du dessutom ta en tur med julpaddan till Liseberg.

Från Göteborg har du nära till det mesta, förutom den smidiga tåg- och busstrafiken har du närmaste flygplats på inte mer än 15 kilometers avstånd från stadskärnan.