Strömstad

Som en av Bohusläns och västkustens äldsta orter och med havet som bakgrund i charmig historisk miljö är Strömstad verkligen värt ett besök under semestern. Orten är inte bara känd för att ha ett rikt utbud av både sevärdheter, aktiviteter och folkvimmel, utan är också en anrik badort som blivit ett populärt resmål för framför allt barnfamiljer som vill njuta av sommar, sol och bad.

Vedeldade rökerier

I Strömstad är det lätt att känna av den härliga semesterkänslan med glädje, sol och fantastiskt god mat med färsk fisk och skaldjur direkt från det närliggande havet. Den matglade får inte missa att inta en välsmakande måltid på något av Strömstads traditionella vedeldade rökerier. Nere vid hamnen finns flertalet trevliga restauranger med terrasser som ger fantastiska panoramautsikter.

Ortens geografiska läge vid Sveriges västra kust precis i skyddet av vår landsgrannes höga fjäll gör att Strömstad har ett fantastiskt sommarklimat med många varma och soliga dagar. Barnfamiljer kan utan problem välja bland flera trevliga stränder i och omkring Strömstad.

Utanför staden hittar man mängder av olika saker att göra när inte stranden lockar, såsom naturupplevelser, historiska och kulturella sevärdheter och sportaktiviteter av skilda slag. Många besökare väljer cykeln som färdmedel för att upptäcka Strömstad och dess omgivning. Njut av vackra naturvägar som dessutom ger dig möjligheten att uppleva sevärdheter längs vägen.

Kosterhavets nationalpark

Ett tips är att hoppa på någon av de båtar som utgår från hamnen för en spännande och annorlunda upplevelse på Kosteröarna. Här kan du njuta av gediget sommarlugn i skön och vacker naturmiljö där barnen kan leta krabbor mellan bryggor och klipphällar. Den som vill lära sig något under dagen kan med fördel välja någon av de skärgårdsbåtar som besöker Kosterhavets nationalpark där kunniga guider informerar och förklarar om livet ovan såväl som under havsytan.