Kiruna – Lapplands hjärta

      Kommentarer inaktiverade för Kiruna – Lapplands hjärta

Upplev närheten till fantastisk natur genom att komma till Kiruna där flera höga berg och långa, slingrande fjällbäckar finns runt knuten. Vandra i den enastående naturen och ta in den friskluft som erbjuds. Plocka bär i midnattssolens ljus och låt det bli ett minne för livet. Det finns otaliga vandringar att göra, du bestämmer själv svårighet och längd, men garanterat är att oavsett vad du än väljer etsar sig de naturminnen du får fast för en lång tid framåt, och du kan leva på dessa underbara minnen så länge du önskar. Vandra själv, boka en tur med en grupp eller upplev naturen från ryggen av en islandshäst!

Om det är ny energi du behöver, avstressning eller uppladdning, är Kiruna stället som ger dig vad du behöver.

Camp Ripan – boende för dig som vill känna dig som hemma

Efter en lång dags vandring, hästridning eller hundspannstur är det skönt att komma hem. Men om du är långt hemifrån kan du istället bo på Camp Ripan som är ett hotell, eller egentligen mer än ett hotell, där du verkligen kan känna dig som hemma. Här kan du aktivera dig med olika sysslor, och något som är populärt efter en lång dag ute i naturen är ett besök i någon av poolerna eller att ta en drink i relaxavdelningen innan det är dags för kvällens middag på Restaurang Ripan.

Restaurang Ripan erbjuder enastående mat gjord av lokala råvaror med influenser av de tre kulturer som möts i Kiruna; de svenska, samiska och tornedalsfinska kulturerna. Maten lagas efter säsong och varje måltid har en tanke och en historia bakom sig. Du går garanterat mätt härifrån och med en ny syn på mat, kultur och råvaror. Missa inte en måltid här! Restaurangen anordnar även dryckesaftnar och matlagningskvällar för att sprida mer kunskap om råvarorna och kulturen.